
Jajka faszerowane awokado, suszone pomidory, tuńczyk
Mam dla Ciebie kolejne propozycję na faszerowane jajka. Będą idealną przekąską nie tylko na Wielkanoc. Wykorzystując niewielką ilość składników, możesz przygotować kilka różnych smaków. Dzięki temu urozmaicisz podawane przekąski, a każdy znajdzie coś dla siebie 🙂
Składniki:
- jajka
Farsz awokado:
- awokado
- halapenio
- szczypior
- majonez
- sól, pieprz
Farsz suszone pomidory:
- suszone pomidory z oleju
- ser feta
- majonez
- sól, pieprz
Farsz tuńczyk:
- tuńczyk w sosie własnym
- majonez
- koperek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo. Wykorzystuję tyle jajek ile potrzebuję. Kolejno przygotowuję farsze.
Farsz awokado: awokado rozdrabiam widelcem. Halapenio i szczypiorek kroję drobno. Jajka przekrajam na pół, wyjmuję żółtka- uważam aby nie uszkodzić białka. Przygotowane awokado, halapenio i szczypiorek mieszam razem z żółtkami, doprawiam do smaku majonezem, solą i pieprzem. Białka wypełniam farszem i podaję.
Farsz suszone pomidory: suszonek pomidory kroję bardzo drobno, fetę rozkruszam. Jajka przekrajam na pół, wyjmuję żółtka- uważam aby nie uszkodzić białka. Przygotowane suszone pomidory i ser feta mieszam razem z żółtkami, doprawiam do smaku majonezem, solą i pieprzem. Białka wypełniam farszem i podaję.
Farsz tuńczyk: koperek siekam drobno, tuńczyka odsączam. Jajka przekrajam na pół, wyjmuję żółtka- uważam aby nie uszkodzić białka. Przygotowanego tuńczyka i koperek mieszam razem z żółtkami, doprawiam do smaku majonezem, solą i pieprzem. Białka wypełniam farszem i podaję.
———
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 7 min
Całkowity czas: 27 min

