Kolacja,  Obiad,  Recenzje,  Ryby

Pulpety z dorsza | Pepco Peter Cook Marble

Dobre garnki i patelnie to jedne z najważniejszych przedmiotów w kuchni. Warto sięgnąć po produkty dobrej jakości, które zostaną z nami w kuchni przez długi czas.
Ja sama jestem wielką fanką produktów wysokiej jakości w przystępnej cenie.
Chcę Ci teraz przedstawić właśnie takie produkty.

Chcę Ci opowiedzieć o marce Peter Cook i linii Marble dostępnej w Pepco.
Linia ta cechuję się nowoczesnym wyglądem z marmurkowym wzorem.

W linii Marble znajdziesz rondel (średnica 16 cm), garnki z przykrywkami (średnica 18, 20, 24 cm), patelnie (średnica 20, 24, 28 cm), patelnię do naleśników (średnica 26 cm). Każde z nich łatwo dostępne, w przystępnych cenach na każdą kieszeń.

 

 

Jak możesz zauważyć, linia Marble ma przepiękny nowoczesny styl, ponadczasowy marmurkowy wzór. Ten styl sprawdzi się w każdej kuchni. Niewątpliwym plusem jest możliwość skompletowania całej kolekcji naczyń w jednym stylu.

Za trwałość naczyń odpowiada wysokiej jakości powłoka non-stick. Powłoka ta jest 3-warstwowa i nieprzywieralną. Nie ściera się podczas użytkowania.

Wszystkie naczynia z tej serii posiadają grube i solidne dno, które się nie odkształca. Nadają się do każdych kuchenek, w tym do indukcji.

 

 

Garnki i patelnie z tej serii urzekły mnie swoim wyglądem i funkcjonalnością. Uchwyty w kolekcji mają ergonomiczny kształt, dzięki czemu się nie nagrzewają. Pokryte są powłoką soft-touch, delikatną i przyjemną w dotyku.

Garnki z tej serii posiadają w komplecie szklane pokrywki z otworem odprowadzającym parę.

Wszystkie produkty są objęte 3-letnią gwarancją.

Patelnia śr. 24 cm. – 25 zł
Patelnia śr. 28 cm. – 30 zł
Garnek śr. 18 cm. – 40 zł

 

Zapraszam Cię po przepis na bardzo wilgotne i delikatne pulpety rybne, w kremowym i aksamitnym sosie.

Pulpety są miękkie i rozpływające się w ustach. Koniecznie musisz ich spróbować 🙂

 

Składniki:

Pulpety:

  • 400 g fileta dorsza bez skóry
  • 25 g cebuli
  • 1 jajko
  • 20 g bułki tartej
  • 10 ml soku z cytryny
  • 15 g masła
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • 10 g mąki pszennej
  • olej do smażenia

Sos:

  • 30 g cebuli
  • 150 ml śmietanki
  • natka pietruszki
  • 10 g oleju
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Filet dorsza oczyszczam z ości, kroję w mniejsze kawałki i przekładam do blendera. Cebulę podsmażam na maśle, aż się zeszkli. Podsmażoną cebulę dodaję do blendera. Następnie dodaję, jajko, cytrynę, sól, pieprz, bułkę tartą i blenduję na jednolitą masę. Natkę pietruszki drobno siekam i mieszam z masą za pomocą łyżki. Zwilżonymi dłońmi formuję pulpety, obtaczam je w mące i smażę na dobrze rozgrzanym oleju. W międzyczasie przygotowuję sos śmietanowy. Na oleju podsmażam cebulę, dodaję śmietankę i lekko redukuję. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję natkę pietruszki. Do tak przygotowanego sosu dodaję pulpety, duszę je kilka minut i podaję z ulubionymi dodatkami.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas smażenia: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 10 sztuk

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *