Panierowane pieczarki
Na słono,  Przekąski,  Przepisy,  Sylwester

Panierowane pieczarki

Panierowane pieczarki to idealna przekąska na imprezowy stół. Miękka pieczarka i bardzo chrupiąca panierka, z dodatkiem wyrazistego sosu to połączenie idealne.

Sprawdzi się w przypadku każdej okazji, a amatorzy pieczarek będą zachwyceni.

Najlepiej się sprawdzą mini pieczarki- są najbardziej chrupiące.

Zachęcam Cię do spróbowania i podzielenia się wrażeniami na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 250 g małych pieczarek
  • 1 jajk0
  • pół łyżeczki soli
  • 5 g mąki
  • 10 g bułki tartej
  • 20 g tartego parmezanu/grana padano
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Pieczarki dokładnie oczyszczam. Jajko roztrzepuję razem solą. Mąkę łączę z bułką tartą, i parmezanem. Na patelni rozgrzewam dużą ilość oleju. Pieczarki zamaczam w jajku, następnie dokładnie obtaczam je w panierce z bułki tartej. Smażę bezpośrednio na rozgrzanym oleju, obracając co jakiś czas aż panierka będzie z każdej strony jednakowo złocista. Gotowe pieczarki podaję z ulubionym sosem.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 25 min

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *