Kanapki,  Kolacja,  Pieczywo,  Recenzje

Bezglutenowy chleb białkowy | This-1

Mając w swoim bliskim otoczeniu osobę, która cierpi na silną celiakię zwracam dużą uwagę na każde pieczywo bezglutenowe dostępne na naszym rynku. Tym razem miałam przyjemność przetestować  chleby proteinowe ze sklepu THIS-1. Poniżej przedstawię Ci kilka zdań na temat tego rodzaju pieczywa.

 

Chleb białkowy ma na celu dostarczyć do organizmu jak największą porcję białka. Tradycyjne pieczywo dostarcza organizmowi w głównej mierze węglowodany, natomiast pieczywo proteinowe dostarcza w głównej mierze dużą ilość białka.
Pieczywo proteinowe jest idealne dla osób, które chcą stosować dietę nisko węglowodanową ponieważ składa się głownie z białka i tłuszczy. Dzięki czemu po spożyciu odczuwamy sytość przez dłuższy czas.

Wysoka zawartość błonnika, wynikająca z dodatku nasion i ziaren pozytywnie wpływa na układ trawienny- dlatego warto sięgać po produkty z dużą zawartością błonnika pokarmowego.

 

 

Z doświadczenia wiem jak trudno jest dostarczyć odpowiednią ilość białka, która jest zalecana do codziennego spożycia. Dla osób, które mają z tym problem chleb proteinowy sprawdzi się idealnie. Nie tylko nasyci ale dostarczy większą dawkę białka i dodatkowo błonnika, który usprawni pracę jelit.

Chleby bezglutenowe THIS-1 zawierają w składzie niewielką ilość cukru (poniżej 0,1 g), ponadto niższa zawartość węglowodanów w przypadku tego pieczywa zastąpiona białkami i tłuszczami obniża poziom cukru we krwi. Dodatkowo zawierają dużą ilość mikro i makroelementów odżywczych.

Wartości odżywcze tego pieczywa sprawiają, że chleb bez węglowodanów jest idealny do stosowania jako w przypadku diety o niskiej zawartości węglowodanów. Polecany jest dla cukrzyków, osób na diecie keto oraz osób z nietolerancją glutenu.

Poza samymi wartościami odżywczymi tego chleba zwróćmy również uwagę na jego kaloryczność. Chleb tradycyjny w 100 g zawiera ok 260 kcal, natomiast chleb białkowy posiada ich ok 160 kcal.

 

 

Chleby proteinowe THIS-1 mają zwartą konsystencje, nie kruszą się i nie rozpadają.  Są wilgotne i zapewniają sytość na długi czas. A co najważniejsze chleby te są bardzo smaczne, co nie zawsze jest oczywiste w przypadku pieczywa bezglutenowego.

W ofercie sklepu znajdziemy 3 rodzaje pieczywa proteinowego bezglutenowego są to: chleb z siemienia lnianego, chleb włoski oraz chleb słonecznikowy.

 

 

Podsumowując jest to pyszna alternatywa dla zwykłego pieczywa. Ciężko sobie wyobrazić jadłospis bez pieczywa i bez szybkiej kanapki. Warto rozważyć wprowadzenie do swojej diety chleba białkowego, który dostarczy nam dodatkowo więcej wartości odżywczych.

Wartości i składniki tego pieczywa przemawiają za tym aby po nie sięgnąć.

 


Dodatkowo mam dla Was kupon rabatowy, który daje 20% na zakupy w sklepie internetowym THIS-1, do końca stycznia 2021.
Wystarczy w koszyku wpisać kod: jedzpysznie


 

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *