Placuszki dyniowe
Deser,  Kolacja,  Na słodko,  Obiad,  Placuszki,  Przepisy

Placuszki dyniowe

Przygotowałam dla Was kolejną pyszną propozycję słodkich placuszków z wykorzystaniem dyni. Placuszki są niezwykle delikatne i miękkie. Idealne do lunchboxa.
Możecie je podać z ulubionymi dodatkami.

Ja swoje placuszki smażę na patelni, która nazywa się dołkownica. Dzięki temu placki mają idealny kształt.

 

Składniki:

  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 100 g puree z pieczonej dyni
  • 2 jajka
  • 20 g erytrytolu
  • 50 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Łącze ze sobą mokre składniki i mieszam na jednolitą masę. Do mokrych składników dodaję składniki suche i dokładnie mieszam. Na rozgrzaną patelnię spryskaną olejem, wykładam małą porcję ciasta i smażę na średnim ogniu. Gdy ciasto zacznie się ścinać z góry wtedy za pomocą szpatułki przewracam placki na drugą stronę i dosmażam. Placuszki są bardzo delikatne i miękkie.

 

———

Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 20 min
Ilość porcji: 12 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

2 komentarze

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *