Grzanki z figą i serem camembert
Kanapki,  Kolacja,  Na słodko,  Na słono,  Przepisy,  Śniadanie

Grzanki z figą i serem camembert

W krótkim sezonie na figi, warto wykorzystać go w pełni. Zawsze w tym czasie przygotowuję moje ulubione grzanki z figami. Do moich ukochanych grzanek wykorzystałam tym razem niełuskane nasiona konopi, zamiast orzechów i to był o wiele lepszy wybór. Te nasiona to wielkie odkrycie, są pełne orzechowego smaku dodatkowo są o wiele bardziej chrupiące niż klasyczne orzechy.

Do przyrządzenia tych grzanek wystarczy kilka składników a Wasze kubki smakowe oszaleją- obiecuję 🙂

 

Składniki:

  • 3 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 1 figa
  • 10 g miodu
  • 30 g sera camembert
  • Nasiona konopi/ orzechy włoskie

Przygotowanie:

Chleb testuję na suchej patelni, na wierzch wykładam plastry camemberta i plastry fig, całość skrapiam miodem i posypuję uprażonymi na suchej patelni nasionami konopi.

 

———

Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 3 min
Całkowity czas: 8 min
Ilość porcji: 1 porcja

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *