Jabłka w cieście
Deser,  Kolacja,  Na słodko,  Przepisy,  Śniadanie

Jabłka w cieście

Jest tyle cudownych sposobów na jabłka, że chciałoby się zjeść wszystko.
Tym razem przygotowałam wspaniały smak dzieciństwa w postaci jabłek w cieście. Czy pamiętacie je ze swojego dzieciństwa?
Jabłka w cieście można przygotować również w piekarniku i dzięki temu unikniemy dodawania tłuszczu.

 

Składniki:

  • 125 ml mleka
  • 185 ml wody gazowanej
  • Szczypta soli
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki oleju
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 220 g mąki
  • 400 g jabłek

Przygotowanie:

Mokre składniki mieszam ze sobą następnie dodaję do nich składniki suche i dokładnie mieszam. Wydrążone i obrane jabłko kroję na plastry grubości ok 0,5 cm. Na patelni rozgrzewam olej, jabłko obtaczam w cieście i pozwalam spłynąć nadmiarowi ciasta do miski. Jabłko wykładam na patelnię i smażę z obu stron na złoty kolor.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 3 porcje

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Jeden Komentarz

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *