Placuszki naleśnikowe z dynią
Deser,  Kolacja,  Na słodko,  Naleśniki,  Placuszki,  Śniadanie

Placuszki naleśnikowe z dynią

Mam dla Ciebie dziś cudowne placuszki dyniowe które przygotowałam z resztek pieczonej dyni oraz resztek ciasta naleśnikowego. Wyszło niezwykle pysznie!

Placuszki są bardzo miękkie i delikatne, będziesz zdziwiona jak bardzo są delikatne:)

 

Składniki:

  • 60 ml mleka
  • 90 ml wody gazowanej
  • Szczypta soli
  • 1 małe jajko
  • 0,5 łyżeczki oleju
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 110 g mąki
  • 280 g puree z pieczonej dyni

Przygotowanie:

Mokre składniki mieszam ze sobą następnie dodaję do nich składniki suche i dokładnie mieszam. Smażę na średnim ogniu, przed pierwszym wyłożeniem ciasta patelnię spryskałam olejem w sprayu, gdy placuszki zaczną się z góry ścinać wtedy przewracam je na drugą stronę. Podaje ze świeżymi owocami i odrobiną miodu.

 

———

Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 13 porcje

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *