
Makaron z mozzarellą
Makarony królują w większości polskich domów. Nie dziwi mnie ich fenomen, bo sama je niezwykle uwielbiam. Przygotowanie sosu i dodatków do makaronu trwa często tylko kilka minut. Wszystko zależy od tego na co mam ochotę.
Dziś przygotowałam przepis na ekspresowy makaron z wykorzystaniem tego co znalazłam w swojej lodówce- wyszło wybornie! Koniecznie musisz spróbować czy posmakuje też Tobie.
Składniki:
- 1 cukinia
- 15-20 pomidorków koktajlowych
- 1 opakowanie sera mozzarella
- 300 g makaronu
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka masła
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie cukinię ścieram na tarce o grubych oczkach, pomidorki przekrajam na pół, mozzarellę ścieram na tarce lub kroję w kostkę. Na rozgrzane masło dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażam. Dodaję pomidorki i cukinię, doprawiam do smaku, mieszam i podsmażam aż warzywa paszczą wodę. Na końcu dodaje mozzarellę i mieszam, jak ser zacznie się rozpuszczać dodaje ugotowany makaron. Całość mieszam i podaję.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 3 porcje

