Placki z cukinii
Kolacja,  Na słono,  Obiad,  Placuszki,  Przepisy

Placki z cukinii

Moje ulubione chrupiące i złociste placki z cukinii. Zawsze w sezonie na cukinię korzystam z tego przepisu wielokrotnie.
Placki są idealnie doprawione- nie obawiaj się fety, nie jest ona wyczuwalna a to dzięki niej te placki są wyjątkowe.
Złociste, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku, może być lepiej?

Podaje je z ulubionym sosem lub ulubionymi dodatkami.

 

Składniki:

  • 1500 g cukinii
  • 500 g marchwi
  • 150 g sera feta
  • 100 g mąki
  • 3 jajka

Przygotowanie:

Cukinie i marchew tarkuje na tarce o małych oczkach, solę i pozostawiam na jakieś 10 min aby warzywa puściły sok, po tym czasie mocno odsączam warzywa. Po odsączeniu wyszło mi 860g warzyw. Do marchewki i cukinii dodaję pokruszoną fetę, jajka, mąkę- mieszam na jednolite ciasto. Smażę na niewielkiej ilości mocno rozgrzanego oleju.

 

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Czas oczekiwania: 15 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 9 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Jeden Komentarz

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *