Pieczona dynia
Kolacja,  Na słono,  Obiad,  Przekąski,  Przepisy

Pieczona dynia

Czy korzystacie z sezonu na dynię? Ja ją po prostu uwielbiam i wykorzystuję na każdy możliwy sposób
Była już u mnie zupa, którą niebawem się podzielę z Tobą oraz pieczona dynia, którą podałam z sosem serowym i ryżem, totalna petarda.
A w jakim wdaniu Ty lubisz dynię najbardziej?

 

Składniki:

  • Mała dynia hokkaido
  • Sól, tymianek świeży i suszony
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Dynię myję z wierzchu, przekrajam na pół, wydrążam środek i kroję na cienkie plastry. Plastry dyni doprawiam do smaku solą i tymiankiem, całość polewam oliwą i dokładnie mieszam. Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 30 minut, aż do miękkości dyni.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 3 porcje

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *