Kluski kładzione
Kolacja,  Makarony,  Na słodko,  Na słono,  Przepisy,  Śniadanie

Kluski kładzione

Najprostsze i niezwykle pyszne kluseczki kładzione 🙂
Nie lubię wyrzucać jedzenia w miałam dziś resztki jajka więc na szybko przygotowałam dla córki kluseczki do zupy. Ale nie martwcie się sprawdza się idealnie również na słodko, do gulaszy i sosów. Kto ma ochotę spróbować?

Przepis robiłam całkowicie na oko, nie bójcie się tak gotować 🙂

 

Składniki:

  • 30 ml wody
  • Mąka
  • 1 jajko
  • Szczypta soli

Przygotowanie:

Jajko roztrzepuję z wodą, dodaje sól i mąkę w takiej ilości aby ciasto miało gęstą konsystencję która, trzyma się łyżki.
W garnku gotuję osoloną wodę, gdy będzie wrzała zaznaczam w niej małą łyżeczkę na jej brzeg nakładam odrobinę ciasta i zamaczam w wodzie aż ciasto spadnie do garnka, robię w ten sposób kilkanaście klusek gotuję ok 40 sekund od wypłynięcia, wykładam do durszlaka i polewam zimną wodą. Czynność powtarzam aż skończy się ciasto.

———

Czas przygotowania: 1 min
Czas gotowania: 5 min
Całkowity czas: 6 min
Ilość porcji: 1 porcja

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

4 komentarze

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *