Placki z selera
Kolacja,  Na słono,  Obiad,  Placuszki,  Przepisy,  Śniadanie

Placki z selera

Placuszki są idealnym sposobem na przemycenie dużej ilości warzyw i owoców. Najczęściej jest to jeden z lepszych sposobów na małych niejadków.

Tym razem postanowiłam wykorzystać pozostałości selera, które zalegały w lodówce.
Zapraszam Was na szybki przepis na pyszne placuszki z selera.

 

Składniki:

  • 200 g selera korzeniowego
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 50 g mąki / u mnie z zielonego groszku
  • Papryka słodka, czosnek, sól i pieprz
  • 20 g cebuli

Przygotowanie:

Selera ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulę i natkę drobno siekam. Do startego selera dodaje wszystkie składniki i dokładnie mieszam. Masa ma być dość lejącą. Smażę na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Podaję z ulubionym sosem, u mnie jest to jogurt naturalny.

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas smażenia: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 9 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *