Pasta jajeczna
Kanapki,  Kolacja,  Na słono,  Pasta kanapkowa,  Przepisy,  Śniadanie

Pasta jajeczna

W moim domu klasyczne kanapki pojawiają się na prawdę rzadko. Najczęściej stawiamy na smarowidła do kanapek, czasem domowe wędliny.

Jednym z moich ulubionych smarowideł jest pasta jajeczna, która idealnie się sprawdza się jako dodatek do pieczywa lub samodzielna sałatka.

Taka pasta jest niezwykle uniwersalna i można nadać jej swój ulubiony smak dobierając przyprawy pod swój gust.

 

Składniki:

  • Jajka
  • Szczypior
  • Majonez
  • Musztarda sarepska
  • chrzan
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotowane na twardo rozdrabniam tłuczkiem do ziemniaków. Dodaję pokrojony drobno szczypior. Doprawiam do smaku majonezem, chrzanem, musztardą, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszam i  podaję z ulubionymi dodatkami.
.
Celowo do rozdrobnienia użyłam tłuczka do ziemniaków, a nie widelca – wtedy kawałki jajek są większe, nie robi się paćka. Dodatkowo całość idzie o wiele szybciej szybciej.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 6 min
Całkowity czas: 16 min

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *