Dżem z rabarbaru i marakuji
Deser,  Na słodko,  Przepisy,  Przetwory

Dżem z rabarbaru i marakuji

Mam dla Was przepis na cudowny dżem z rabarbaru i marakuji Jest przepyszny! Gwarantuję!

Taki dżem nada się jako nadzienie bułek, rogalików i wszelkich innych słodyczy. Smak ma wyjątkowy i zachwycający. Kto z Was ma ochotę spróbować?

 

Składniki:

  •  800 g rabarbaru
  •  200 g marakuji
  •  1 op. cukru żelującego

 

Przygotowanie:

Rabarbar i miąższ marakuji z grubsza blenduję. Rabarbar będzie ciężko się blendował. Następnie gotuję całość ok 5 min aż rabarbar puści wodę i ponownie całość blenduję. Do gotującej się masy wsypuję cukier, zagotowuję ponownie i gotuję przez 3 min cały czas mieszając. Gotowy gorący dżem przekładam do słoików zakręcam i odwracam do góry dnem, pozostawiam tak do ostygnięcia. Gotowy przechowuję w ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowuję w lodówce.

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji:  4 słoiczki

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *