Kruche ciasto czekoladowe z rabarbarem
Ciasta,  Deser,  Na słodko,  Przepisy

Kruche ciasto czekoladowe z rabarbarem

Lubcie rabarbar?
Dziś mam dla Was przepis na kruche czekoladowe ciasto z rabarbarem. Skradło moje serce!
Na pewno je pokochacie! Połączenia słodkiego ciasta kruchego i kwaśnych owoców jest idealne!

 

Składniki:

  •  350 g mąki
  •  200 g masła/margaryny
  •  4 żółtka
  •  0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  •  2 łyżeczki kakao
  •  500 g rabarbaru
  •  130 g erytrytolu

 

Przygotowanie:

Mąkę łączę z proszkiem do pieczenia, kakao i 100 gramami erytrytolu, dokładnie mieszam. Dodaje żółtka i pokrojone w kostkę masło. Zagniatam gładkie ciasto. Schładzam je w lodówce ok 20 min. W tym czasie kończę drobniej rabarbar i zasypuję pozostałym erytrytolem. Blaszkę 29x24cm wykładam równą warstwą- wykorzystuję do tego większą połowę ciasta. Na wierzch wykładam rabarbar, na niego kruszę pozostałe ciasto. Piekę w 180 stopniach przez 45 min.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 45 min
Czas oczekiwania: 20 min
Całkowity czas: 1 h 15 min
Ilość porcji: 12 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *