
Kompot z rabarbaru i jabłek
Jak o każdej porze roku przywołać wiosnę? Warto w sezonie zamrozić rabarbar! W każdej chwili możecie przygotować wiosenny kompot!
Pyszny, kwaskowo-słodki i zdrowy! Od razu poczułam wiosnę! Macie ochotę?
Jest to fajna alternatywa na zmianę smaku po wodzie.
Składniki:
- 300 g rabarbaru
- 2 jabłka
- erytrytol
- 2-3 litry wody
Przygotowanie:
Rabarbar kroję drobniej, zalewam wodą, dodaję pokrojone w ćwiartki jabłka ze skórką. Gotuję aż rabarbar i jabłka się rozgotują. Przelewam przez sitko. Dosładzam do smaku erytrytolem.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 1 h
Całkowity czas: 1 h 5 min
Ilość porcji: 8 porcji

