Kompot z rabarbaru i jabłek
Na słodko,  Napoje

Kompot z rabarbaru i jabłek

Jak o każdej porze roku przywołać wiosnę? Warto w sezonie zamrozić rabarbar! W każdej chwili możecie przygotować wiosenny kompot!

Pyszny, kwaskowo-słodki i zdrowy! Od razu poczułam wiosnę! Macie ochotę?

Jest to fajna alternatywa na zmianę smaku po wodzie.

 

Składniki: 

  •   300 g rabarbaru
  •   2 jabłka
  •   erytrytol
  •   2-3 litry wody

Przygotowanie:

Rabarbar kroję drobniej, zalewam wodą, dodaję pokrojone w ćwiartki jabłka ze skórką. Gotuję aż rabarbar i jabłka się rozgotują. Przelewam przez sitko. Dosładzam do smaku erytrytolem.

 

———

Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 1 h
Całkowity czas: 1 h 5 min
Ilość porcji: 8 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *