Zupa z młodej kapusty
Kolacja,  Na słono,  Obiad,  Zupy

Zupa z młodej kapusty

Przychodzę do Was dziś z przepisem na obłędną i niskokaloryczną zupę z młodej kapusty! Będziecie zachwyceni!

Młoda kapusta poza duszoną kapustą  sprawdzi się idealnie właśnie do zupy. Wiosna na talerzu.

Moją zupę przygotowuję gęściejszą, jeśli chcecie aby była rzadsza dodajcie mniej kapusty.

 

Składniki:

  •  500 g ziemniaków
  •  3 l bulionu warzywnego (u mnie ze szparagów)
  •  3 szt marchewki
  •  1 kg młodej  kapusty
  •  1 pęczek koperku
  •  Sól, pieprz, sos sojowy

Przygotowanie:

Ziemniaki kroję w kostkę, marchewkę w cienkie półplasterki, gotuję do miękkości w bulionie. Pod koniec gotowania dodaje poszatkowaną młodą kapustę. Gdy ta  zmięknie dodaję pokrojony drobno koperek i doprawiam do smaku.
Zupę podaję polaną oliwą i posypaną jeszcze większa ilością koperku.

 

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 8 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *