
Serniczki z patelni | Placki z twarogu
Na pyszne śniadanie lub lekką kolację najlepsze serniczki z patelni, a do nich pyszna marakuja.
Jest to świetny sposób na inne wykorzystanie twarogu, a do tego jakie pyszne.
Składniki:
- 250 g twarogu półtłustego
- 1 jajko
- 50-60 g mąki
- odrobina ekstraktu waniliowego lub ulubionego aromatu
- 2 łyżki erytrytolu
Przygotowanie:
Twaróg wyrabiam razem z jajkiem i mąką na jednolitą masę, dosładzam do smaku. Mąkę dodaje stopniowo. Masa będzie dość lepiącą.
Formuje placuszki, które smażę na małym ogniu aż się ze złocą, ok 5 min z każdej strony. Można posmarować patelnie odrobiną oleju.
Podaję z ulubionymi owocami.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas smażenia: 10 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 6 porcji

