Serniczki z patelni
Deser,  Kolacja,  Na słodko,  Placuszki,  Serniki,  Śniadanie,  Twaróg

Serniczki z patelni | Placki z twarogu

Na pyszne śniadanie lub lekką kolację najlepsze serniczki z patelni, a do nich pyszna marakuja.

Jest to świetny sposób na inne wykorzystanie twarogu, a do tego jakie pyszne.

 

Składniki:

  •  250 g twarogu półtłustego
  •  1 jajko
  •  50-60 g mąki
  •  odrobina ekstraktu waniliowego lub ulubionego aromatu
  •  2 łyżki erytrytolu

 

Przygotowanie:

Twaróg wyrabiam razem z jajkiem i mąką na jednolitą masę, dosładzam do smaku. Mąkę dodaje stopniowo. Masa będzie dość lepiącą.
Formuje placuszki, które smażę na małym ogniu aż się ze złocą, ok 5 min z każdej strony. Można posmarować patelnie odrobiną oleju.
Podaję z ulubionymi owocami.

 

———

Czas przygotowania: 5 min
Czas smażenia: 10 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 6 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *