Pesto z rzodkiewki
Na słono,  Pasta kanapkowa,  Pesto,  Przepisy

Pesto z rzodkiewki

Nowalijki w pełni, aż chce się jeść! Co robicie z natką rzodkiewki?
Mam dla Was idealną propozycję na pesto z rzodkiewki, które możecie przechowywać kilka dni w lodówce, albo zamrozić porcjami na później!
Idealne do kanapek, makaronów i wszystkiego co tylko wymyślicie.

Mam nadzieję, że nie wyrzucacie natki, a jeśli tak to koniecznie spróbujcie tego pesto.

 

Składniki:

  •  Pęczek liści rzodkiewki
  •  60 g prażonych orzechów (u mnie pini)
  •  30 g oliwy z oliwek
  •  1 łyżka sera parmezan (u mnie 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych)
  •  1-2 ząbki czosnku
  •  1 płaska łyżeczka suszonej bazylii
  •  Sól i pieprz, ostra czerwona papryka

Przygotowanie:

Orzechy prażę na suchej patelni. Natkę rzodkiewki myję i osuszam. Wszystkie składniki blenduję ze sobą i doprawiam do smaku.
Przechowuję w zamkniętym słoiku w lodówce przez kilka dni.

 

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 3 porcje

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *