Taka kapusta świetnie się mrozi więc warto w sezonie zamrozić trochę na zimę
Kolacja,  Na słono,  Obiad,  Przepisy,  Wieprzowina

Młoda kapusta | Bigos z młodej kapusty

Lubicie duszoną młodą kapustę? Ja po prostu kocham! W sezonie jem bardzo często aby najeść się na cały rok.
Zawsze dodaję trochę boczku, bardzo podbija to smak! A jak Wy jecie młodą kapustę?

Taka kapusta świetnie się mrozi więc warto w sezonie zamrozić trochę na zimę.

 

Składniki:

  •  4 małe główki młodej kapusty
  •  3 średnie marchewki
  •  2 pęczki koperku
  •  200-300 g boczku
  •  Pieprz ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie, sól

 

Przygotowanie:

Kapustę szatkuję, dodaję przyprawy, wstawiam na średnią moc palnika i duszę, od czasu do czasu mieszając. Marchew kroję w pół plastry, koperek siekam drobno. Marchew dodaję do kapusty i nadal duszę. Boczek kroję w kostkę i obsmażam, następnie odsączam z nadmiaru tłuszczu. Boczek i koper dodaję do kapusty. Całość duszę tak długo aż marchewka zmięknie. Doprawiam do smaku.

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 1 h 30 min
Całkowity czas: 1 h 45 min
Ilość porcji: 8 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *