Chrupiące placki ziemniaczane
Kolacja,  Na słono,  Obiad,  Placuszki,  Przepisy

Chrupiące placki ziemniaczane

Proponuję Ci dziś wyjątkowo chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku placki ziemniaczane.

Lubicie na słodko czy może na słono? Zapraszam Was do spróbowania najlepszego przepisu!

 

Składniki:

  • 1,3 kg obranych ziemniaków
  • 100 g cebuli
  • 40 g mąki
  • 2 jajka
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ziemniaki ścieram na tarce o małych oczkach- można użyć robota kuchennego lub blendera. Ziemniaki odsączam na sitku. Cebulę blenduje. Odlewam wodę którą puściły ziemniaki pozostawiając skrobię, która zebrała się na dnie miski. Ziemniaki wrzucam do miski że skrobią, dodaję cebulę, jajka i mąkę. Dokładnie mieszam. Smażę na dużej ilości bardzo mocno rozgrzanego oleju rzepakowego, wtedy nie chłoną tłuszczu i są złociste. Odsączam na papierowym ręczniku. Podaję z ulubionymi dodatkami.

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania:  20 min
Całkowity czas: 35 min
Ilość porcji: 16 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *