Ciastka,  Deser,  Na słodko,  Przepisy

Bajaderki orzechowe | Trufle orzechowe

Lubicie bajaderki? Czy może zapomnieliście o takim sposobie na wykorzystanie resztek?

Ja zawsze staram się wykorzystywać pozostałości ciast, aby niczego nie wyrzucać! Tym razem wykorzystałam pozostałe drożdżówki z serem, które ostatnio wrzucałam na bloga.

Bajaderki są tak wdzięczne, że możemy wrzucić do nich praktycznie wszystko.

 

Składniki:

  •  250 g pokruszonych resztek ciast
  •  40 g posiekanych orzechów
  •  15 g kakao
  •  60 g dżemu (u mnie borówkowy-malinowy)
  •  50 ml mleka

 

Przygotowanie:

Pozostałe ciasto kruszę ręcznie lub blenderem, dodaje wszystkie składniki i dokładnie łączę ze sobą. Z powstałej masy robię kuleczki (wielkość wedle uznania), obtaczam w posiekanych orzechach. Schładzam w lodówce.

 

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 1 h
Całkowity czas: 1 h 10 min
Ilość porcji: 30 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *