Domowa-granola
Deser,  Kolacja,  Na słodko,  Owsianki/ smoothie,  Przekąski,  Przepisy,  Śniadanie

Zdrowa domowa granola

Lubicie domową granolę? Robicie swoją czy może kupujecie gotową?

Ja uwielbiam robić granolę sama. Wymaga to bardzo mało pracy a smak jest wyjątkowy.
Lubię te pyszne słodkie, chrupiące płatki oraz lekko przypieczone bakalie.

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że możemy dodać do środka wszystko to co lubimy.

Wykorzystuję granolę do mleka, jogurtów, deserów i do samodzielnego podjadania.

 

Składniki:

  •  Płatki owsiane
  •  Nasiona chia
  •  Cynamon
  •  Ulubione orzechy
  •  Morele
  •  Żurawina
  •  Rodzynki
  •  Miód

 

Przygotowanie:

Na początku łączę ze sobą wszystkie składniki poza bakaliami, miodu dodaję tak dużo aby całość z grubsza się lepiła. Wykładam na blaszkę i piekę 10 min w 180 stopniach, po tym czasie mieszam i dopiekam kolejne 10 minut. Wyjmuję, dodaje pokrojone bakalie, mieszam i piekę ostatnie 10 min.
Studzę i przechowuję w słoiku.

 

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 40 min

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *