Truskawkowy sernik na zimno
Ciasta,  Deser,  Na słodko,  Przepisy,  Serniki,  Twaróg,  Wielkanoc

Truskawkowy sernik na zimno

Jest coraz cieplej i aż się chce zjeść pyszny owocowy sernik.
U mnie z wykorzystaniem tylko 4 składników.

Najlepszy sposób na wykorzystanie pysznych truskawek!

 

Składniki:

  •  3 galaretki truskawkowe
  •  1 kg twarogu z wiaderka
  •  200 g truskawek
  •  Biszkopty

 

Przygotowanie:

Na początku rozpuszczam 2 galaretki w 500 ml wody. Czekam aż zacznie tężeć. Na dno tortownicy wykładam biszkopty. Polewam je już tężejącą galaretką aby trochę nasiąkły i przykleiły się do formy. Część truskawek kroję drobno. Ser mieszam dokładnie z pozostałą galaretką i pokrojonymi truskawkami, czekam aż zacznie się ścinać i wtedy przelewam go do tortownicy. Pozostawiam w lodówce do stężenia. W tym czasie rozpuszczam pozostałą galaretkę w 300 ml wody i studzę ją. Na wierzch ściętej masy serowej wykładam plastry truskawek i polewam ja odrobiną galaretki aby się lekko przykleiły, zostawiam na kilka min i dolewam pozostałą galaretkę. Zostawiam na noc w lodówce do stężenia.

 

 

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Czas oczekiwania: 12 h
Całkowity czas: 12 h 15 min
Ilość porcji: 12 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *