Jajka faszerowane
Kolacja,  Na słono,  Przekąski,  Przepisy,  Śniadanie,  Wielkanoc

Najlepsze jajka faszerowane

Lubicie jajka faszerowane? Czy stawiacie na klasykę w postaci jajek w majonezie?
U nas zawsze na stole pojawiają się jajka faszerowane! W tym roku postawiłam na łososia wędzonego i pieczarki! Po prostu uwielbiam.

Klasycznych w majonezie też nie zabraknie!

 

Składniki:

  •  8 jajek
  •  100 g łososia wędzonego na zimno
  •  8 pieczarek
  •  Majonez
  •  Koperek
  •  Natka pietruszki
  •  Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Jajka gotuję na twardo. Pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach i podsmażam na patelni aż stracą surowość, doprawiam solą i pieprzem do smaku. Łososia siekam drobno. Jajka przekrawam na połówki, żółtka rozdzielam do 2 miseczek. Do jednej dodaję pieczarki, posiekaną natkę pietruszki i łyżeczkę majonezu, mieszam. Do drugiej miski dodaję łososia, posiekany koperek i łyżeczkę majonezu, mieszam.
Połówki jajek wypełniam farszem i posypuję ziołami.

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 8 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *