
Najlepsze jajka faszerowane
Lubicie jajka faszerowane? Czy stawiacie na klasykę w postaci jajek w majonezie?
U nas zawsze na stole pojawiają się jajka faszerowane! W tym roku postawiłam na łososia wędzonego i pieczarki! Po prostu uwielbiam.
Klasycznych w majonezie też nie zabraknie!
Składniki:
- 8 jajek
- 100 g łososia wędzonego na zimno
- 8 pieczarek
- Majonez
- Koperek
- Natka pietruszki
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo. Pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach i podsmażam na patelni aż stracą surowość, doprawiam solą i pieprzem do smaku. Łososia siekam drobno. Jajka przekrawam na połówki, żółtka rozdzielam do 2 miseczek. Do jednej dodaję pieczarki, posiekaną natkę pietruszki i łyżeczkę majonezu, mieszam. Do drugiej miski dodaję łososia, posiekany koperek i łyżeczkę majonezu, mieszam.
Połówki jajek wypełniam farszem i posypuję ziołami.
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 8 porcji

