
Wiosenna malinowa jaglanka
Dziś mam dla Wam przepis na pyszną wiosenną malinową jaglankę z dodatkiem marakuji! ❤
Wykorzystałam marakuję z puszki zakupioną w Lidlu równie dobrze możecie użyć świeżej albo ją pominąć.
Pyszne, sycące i kolorowe. Warto przywołać wiosnę takimi kolorami. Lubicie jaglanki, z jakimi dodatkami najbardziej?
Składniki:
- 60 g płatków jaglanych
- 200 g mleka
- 100 g maliny
- 60 g marakui
- 25 g erytrytolu
- 5 g nasion chia
- 25 g masła orzechowego
Przygotowanie:
Płatki zalewam mlekiem, dodaję mrożone maliny i pozostałe dodatki. Gotuję ok 10-15 min na małym ogniu często mieszając. Podaję z malinami i pozostałą marakują.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 1 porcja

