Babeczki meksykańskie
Babeczki,  Na słono,  Przepisy,  Wieprzowina

Babeczki meksykańskie

Wytrawne babeczki meksykańskie, wymagają minimum pracy a mają maksimum smaku!
Zaskoczycie nimi każdego gościa.
A przy minimalnej ilości pracy przygotujecie pyszny obiad 🙂

 

Składniki:

  •   250 g mięsa mielonego
  •   1 op mieszanki meksykańskiej na patelnię
  •   2-3 łyż przecieru pomidorowego
  •   30 g sera żółtego
  •   1 op ciasta francuskiego
  •   200 g pieczarek
  •   1 papryka

 

Przygotowanie:

Mięso podsmażam aż straci surowość, dodaję pieczarki, paprykę i mieszankę meksykańską. Doprawiam do smaku przyprawą dołączoną do mieszanki warzyw, ew. doprawiam solą.  Ciasto francuskie dzielę na 15 kwadratów, wypełniam nim formę do babeczek, do środka wkładam farsz a wierzch posypuję odrobiną sera. Piekę w 200 stopniach przez 20 min. Gdy lekko przestygną przekładam na kratkę i studzę. Świetnie smakują samodzielnie ale równie dobrze z sałatką i sosem czosnkowym.

 

———

Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 20 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 15 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *