Placuszki jogurtowe
Kolacja,  Na słodko,  Placuszki,  Przepisy,  Śniadanie

Dyniowe placuszki jogurtowe

Skusi się ktoś na placuszki dyniowe?
Niezwykle miękkie, puszyste i delikatne w środku.

Warto w sezonie zamrozić pieczoną dynię a później cały rok korzystać z jej dobrodziejstwa:)

 

Składniki:

  •  300 g serka twarogowego
  •  2 jajka
  •  160 g puree z dyni
  •  200 g mąki
  •  Szczypta soli
  •  2 łyżeczki rozpuszczonego masła
  •  170 ml mleka

 

Przygotowanie:

Masło rozpuszczam. Składniki blenduję na gładką masę i smażę na rozgrzanej patelni. Placuszki są delikatne, przewracam je dopiero jak góra zacznie się ścinać. Podaję z ulubionymi dodatkami.

 

———
Czas przygotowania: 5 min
Czas smażenia: 15 min
Całkowity czas: 20 min
Ilość porcji: 20 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *