
Pierś faszerowana mozzarellą
Polędwiczki z indyka faszerowane mozzarellą i suszonymi pomidorami do tego pieczone ziemniaczki oraz cukinia.
Idealny sposób na obiad i kolację.
Składniki:
- Polędwiczki indyka
- Mozzarella
- Suszone pomidory
- Przyprawa do mięsa
- Ziemniaki
- Przyprawa do ziemniaków
- Olej
- Cukinia
- Sól
Przygotowanie:
Cukinię kroję w plastry i solę. Polędwiczki oczyszczam i robię z boku kieszonkę na farsz, obsypuje ulubioną przyprawą do mięsa do kieszonki wkładam plaster mozzarelli i pomidora suszonego. Mięso przekuwam na nacięciu kilkoma wykałaczkami aby przy pieczeniu ser nie wypłynął. Ziemniaki obgotowuje kilka minut i odcedzam, wlewam łyżkę oleju i dodaje przyprawy do ziemniaków.
W międzyczasie piekarnik nagrzewam do 180 stopni. Pierwsze w piekarniku lądują polędwiczki, po 20 min dokładam ziemniaki i piekę kolejne 40 min. Następnie dokładam cukinię i piekę jeszcze 15 min.
Do ziemniaków fajnie się sprawdzi sos czosnkowy.
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas pieczenia: 1 h 15 min
Całkowity czas: 1 h 30 min

