fit zebra
Ciasta,  Deser,  Na słodko,  Przepisy

Fit zebra bez tłuszczu

Zapraszam Was na beztłuszczową zebrę. Ciasto znane i lubiane chyba w każdym domu.

Zebra jest idealna do wykorzystania pozostałych białek po pączkach i faworkach.

Zapraszam Was na przepis na najlepszą zebrę:

 

Składniki:

  •  6 białek
  •  120 g erytrytolu/ cukru
  •  100 g jogurtu greckiego
  •  150 g mąki + 30 g
  •  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  •  15 g kakao

Przygotowanie:

Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję stopniowo erytrytol. Dodaję przesianą mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie mieszam, gdy ciasto się połączy dodaję jogurt grecki. Masę dzielę na dwie równe części do jednej dodaję kakao, do drugiej pozostałą mąkę i dokładnie mieszam. Wylewam na zmianę po łyżce ciasta do tortownicy (u mnie 17 cm). Piekę w 180 stopniach przez ok 30 min, do tzw suchego paczka.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 8 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *