Rogaliki twarogowe
Ciastka,  Deser,  Na słodko,  Twaróg

Rogaliki twarogowe z owocami

Co powiecie na rogaliki twarogowe? Zdrowsza i smaczniejsza wersja kruchych rogalików 🙂

Jako wypełnienie rogalików świetnie sprawdzi się również dżem lub marmolada! 🙂

Spróbujecie i pokochacie! Zapraszam po przepis na pyszne rogaliki twarogowe:

 

Składniki:

  •  1 żółtko
  •  100 g twarogu
  •  100-150 g mąki
  •  100 g miękkiego masła
  •  10 g erytrytolu
  •  8 śliwek

 

Przygotowanie:

Składniki wyrabiam ze sobą na gładkie ciasto. Ilość mąki zależy od „lepkości” twarogu. Ciasto ma być zwarte i ma się nie kleić do rąk. Ciasto dzielę na 2 porcje i każdą wałkuję na kształt okręgu, który dzielę na 8 części. Śliwki dzielę na pół i każdą połowę wykładam na ciasto i zawijam w rogalik od szerszej części do węższej. Pozostałym białkiem smaruję rogaliki z wierzchu. Piekę w 180 stopniach przez ok 20 min.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 20 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 16 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *