
Pudding czekoladowy z kefiru
Idealny comfort food? Pudding czekoladowy! Idealnie zaspokaja chęć na słodycze!
Zrobiłam go w duchu zero waste, zostało mi trochę kefiru i chciałam go wykorzystać.
Kremowy, puszysty i delikatny pudding czego chcieć więcej?
Zapraszam Was po przepis na pudding czekoladowy:
Składniki:
- 160 g gęstego kefiru
- 160 g mleka
- 5 g kakao
- 50 g erytrytolu/ cukru
- 6-8 g żelatyny
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuszczam w odrobinie ciepłej wody. Kefir i mleko miksuję 3-5 min aby je napowietrzyć. Dodaje kakao, erytrytol i miksuje aż się rozpuści. Dolewam żelatynę, mieszam, przelewam do naczynia i zostawiam w lodówce do stężenia. Podaję ze świeżymi owocami.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 1 h
Całkowity czas: 1 h 10 min
Ilość porcji: 2 porcji

