Pieczone gruszki
Deser,  Na słodko,  Przekąski,  Przepisy

Pieczone gruszki z „lodami”

Pieczone gruszki z miodem? A może lody do tego?
Idealny deser lub podwieczorek.
Jednak trochę oszukane te lody- wykorzystałam tu riccottę z odrobiną erytrytolu.

Pyszny, prosty deser może spróbujecie?

Zapraszam po przepis na pieczone gruszki:

 

Składniki:

  •  2 szt gruszek
  •  4 łyżeczki miodu
  •  Cynamon
  •  100 g ricotty
  •  30 g erytrytolu/ cukru

 

Przygotowanie:

Z gruszek wykrawam gniazda nasienne. Polewam każdą połówkę gruszki niepełną łyżeczką miodu i posypuję cynamonem. Piekę ok 20-30 min do miękkości w 180 stopniach, czas zależy od wielkości gruszki.
Ricottę mieszam z erytrytolem. Na upieczoną gruszkę wykładam ricottę i skrapiam odrobiną miodu.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 2 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *