Paluchy serowe z ciasta francuskiego
Na słono,  Przekąski,  Przepisy

Paluchy serowe z ciasta francuskiego

Co powiecie na pomysły z przekąskami imprezowymi? Coś co możemy zrobić szybko i nadal jest pyszne?

Dziś pomysł banalny i bardzo smakowity!
Paluchy z serem z ziołami!

Takie paluchy z serem idealnie sprawdzą się na każdej imprezie, a wymagają minimum pracy!

 

Składniki:

  •  Ciasto francuskie
  •  Ser
  •  Mieszanka ziół włoskich

 

Przygotowanie:

Ser ścieram na tarce. Ciasto kroję w paski, posypuje serem i ziołami. Zioła i ser lekko dociskam. Każdy pasek zwijam i piekę całość w 200 stopniach przez ok 15-20 min.
Podaję z ulubionymi sosami.

 

———
Czas przygotowania: 5 min
Czas pieczenia: 20 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 10 szt

 

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *