orzechowe trufle
Ciastka,  Deser,  Na słodko,  Przepisy

Kremowe orzechowe trufle

Zapraszam na pyszne orzechowe trufle.

są niezwykle kremowe i rozpływające się w ustach.

Ziarna ekspandowane wspaniałe przyjęły wilgoć z daktyli przez co trufle są wyjątkowo kremowe.

 

Składniki:

  •  80 g daktyli
  •  150 g pasty orzechowej
  •  20 g ziaren ekspandowanych (u mnie quinoa) / płatki owsiane (w większej ilości)
  •  10-15 g posiekanych orzechów do obtoczenia
  •  Szczypta soli

 

Przygotowanie:

Daktyle namaczam przez 10 min. Następnie odsączam, dodaje pastę orzechową, sól i blenduję. Gdy masa będzie zbyt sucha i ciężko będzie ją rozdrobić dolewam kilka łyżek wody po namaczaniu daktyli. Gdy masa będzie gotowa odstawiam ją na ok 15 min do lodówki. Orzechy siekam, następnie formuje kulki, które obtaczam w orzechach.

 

———
Czas przygotowania: 15 min
Czas oczekiwania: 25 min
Całkowity czas:40 min
Ilość porcji: 20 szt

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *