mus czekoladowy z aquafaby
Deser,  Na słodko,  Przepisy

Mus czekoladowy z aquafaby

Przychodzę do Was dziś z przepisem na obłędny mus czekoladowy!

Lekki, puszysty, kremowy mus, czego chcieć więcej?

Zapraszam po przepis na najlepszy mus czekoladowy:

 

Składniki:

  •  aquafaba (woda po ciecierzycy z puszki) / 2 sparzone białka jaja
  •  3 łyżeczki erytrytolu/cukru
  •  50 g czekolady gorzkiej
  •  20 ml mleka
  •  Szczypta soli

 

Przygotowanie:

Aquafabę/białko ubijam ze szczyptą soli oraz erytrytolem na sztywną pianę. Czekoladę rozpuszczam razem z mlekiem i łączę ją z pianą. Przelewam do naczynek i zostawiam do schłodzenia w lodówce. Podaję z domowym dżemem wiśniowym.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 1 h
Całkowity czas: 1 h 10 min
Ilość porcji: 3 porcje

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *