frytki zapiekane z warzywami
Kolacja,  Na słono,  Obiad,  Przekąski,  Przepisy

Frytki zapiekane z warzywami

Frytki- jak ich nie kochać? Gdy brakuje czasu na samodzielne ich wykonanie sięgam po gotowe ale tylko z dobrym składem!

Mam dla Was pomysł na frytki w innym imprezowym wydaniu!

Frytki zawsze piekę, nigdy nie robię ich w oleju! Wam też tak polecam, unikniecie dzięki temu zbędnych kalorii.

 

Składniki:

  •  1 op frytek karbowanych
  •  ser cheddar
  •  papryczka halapenio
  •  papryczka chilli
  •  kilka oliwek
  •  dymka
  •  sos

 

Przygotowanie:

Frytki podpiekłam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przełożyłam na naczynie do zapiekania, warstwowo posypałam serem, papryczkami i oliwkami. Zapiekłam aż ser się rozpuścił.
Podaję z ulubionym sosem, u mnie jest to ketchup z dyni, posypany tymi samymi dodatkami co frytki.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 4 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *