Ciasto buraczkowe
Ciasta,  Deser,  Na słodko,  Przepisy

Ciasto czekoladowo- buraczkowe

Pozuje na zdjęciu jak Król! Pyszne ciasto buraczkowe bez grama cukru.

W zamyśle miało to być ciasto czekoladowe ale główny składnik wygrał swoją urodą i zdominował kakao oraz czekoladę 🤩

 

Składniki:

  •  460 g buraków gotowanych/pieczonych
  •  1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  40 g żurawiny
  •  40 g rodzynek
  •  3 jajka
  •  30 g orzechów + 10 g do ozdoby
  •  1 łyżeczka cynamonu
  •  50 g czekolady gorzkiej + 10 g do ozdoby
  •  1 łyżka kakao
  •  120 g mąki ryżowej/pszennej

 

Przygotowanie:

Żurawinę, orzechy rozdrabniam, czekoladę rozpuszczam. Pozostałe składniki blenduję na gładką masę. Dodaje orzechy, żurawinę i mieszam ze sobą. Przelewam do tortownicy na wierzch daje startą czekoladę i orzechy (u mnie pekan). Piekę w 180 stopniach ok 40 min.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 40 min
Całkowity czas: 50 min
Ilość porcji: 8 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *