Trufle kokosowe
Ciastka,  Deser,  Na słodko,  Przekąski,  Przepisy

Trufle daktylowo-kokosowe

Dla mnie trufle są deserem idealnym, małe kuleczki na jeden gryz. W tym wydaniu domowe kokosowe trufle. Skusicie się na taką wersję?

Miałam nadmiar jabłek i tym razem zdecydowałam się na wykorzystanie ich w truflach. Dzięki temu kuleczki rozpływają się w ustach! 🙂

 

Składniki:

  •  200 g daktyli
  •  100 g startego jabłka
  •  20 g mąki kokosowej (można pominąć, lub zastąpić płatkami owsianymi)
  •  20 g wiórków kokosowych
  •  80 g orzechów (u mnie mix)
  •  cynamon

 

Przygotowanie:

Daktyle blenduję, nie muszą być całkowicie gładkie. Dodaje tarte jabłko, mąkę kokosową, wiórki kokosowe, orzechy i ponownie blenduję na jednolitą masę. Formuję kulki, które obtaczam w wiórkach kokosowych. Przechowuję w lodówce.

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 5 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *