
Sernik z jogurtów naturalnych
Mam dla Was sernik, do którego wykonania nie potrzebujecie twarogu. Ten sernik z jogurtów jest wyjątkowy!
Sernik o smaku i konsystencji ptasiego mleczka! Coś niesamowitego ❤️
Spróbujecie to sami pokochacie!
Składniki:
Spód:
- 30 g otrębów pszennych
- 20 g erytrytolu/ cukru
- 3 żółtka
- 35 ml mleka
Masa:
- 2 jogurty naturalne każdy po 400 g
- 4 białka
- Sól
- 80 g budyniu waniliowego
- 150 g erytrytolu/cukru
- Pasta waniliowa
Przygotowanie:
Składniki na spół mieszamy ze sobą, ostawiamy na 10 min aby otręby napęczniały. Następnie pieczemy 10 min w 180 stopniach. W międzyczasie przygotowuję masę. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Miksując na małych obrotach dodaję erytrytol oraz budynie i pastę waniliową. Dolewam jogurty i dokładnie łączę. Masa będzie rzadka ale nie należy się tym niepokoić. Przelewam na podpieczony spód i piekę w 180 stopniach przez ok 40 min. Studzę w piekarniku a następnie w lodówce. Podaję po całkowitym schłodzeniu.
Jedliście już sernik z jogurtów naturalnych? Jest delikatny jak chmurka! Koniecznie musicie spróbować!
———
Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 50 min
Całkowity czas: 1 h 10 min
Ilość porcji: 8 porcji

