Twarożek z rzodkiewką
Kanapki,  Kolacja,  Na słono,  Pasta kanapkowa,  Pieczywo,  Przepisy,  Śniadanie,  Twaróg

Twarożek z rzodkiewką

Domowy twarożek, podany może zostać z dowolnymi warzywami! U mnie niezmiennie króluje w połączeniu z rzodkiewką i szczypiorkiem. Dla mnie taki twarożek z rzodkiewką to smak dzieciństwa. A z czym u Was najczęściej pojawia się twarożek?

 

Składniki:

  •  250 g twarogu półtłustego
  •  100 ml jogurtu naturalnego
  •  150 g rzodkiewek
  •  1 pęczek szczypiorku
  •  szczypta soli

 

Przygotowanie:

Szczypiorek siekam, rzodkiewkę kroję w drobne półplasterki. Twaróg rozdrabniam i łączę z jogurtem naturalnym, dodaję rzodkiewkę i szczypiorek. Dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku.

Podaję z ulubionym pieczywem.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Całkowity czas: 10 min
Ilość porcji: 2 porcje

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *