bułki twarogowe z patelni
Babeczki,  Deser,  Kolacja,  Na słodko,  Przepisy,  Śniadanie,  Twaróg

Bułki twarogowe z jagodami

Przepyszne bułki twarogowe z jagodami, smak znany mi z dzieciństwa. Idealne na słodki posiłek oraz jako pyszny, zdrowy deser. Pyszne bez żadnych dodatków, natomiast są jeszcze smaczniejsze z dodatkiem owoców.

 

Składniki:

  • 500 g twarogu półtłustego
  •  2 jajko
  •  100 g mąki pszennej
  •  50 g erytrytolu/ cukru
  •  100 g jagód

 

Przygotowanie:

Twaróg rozdrabniam, dodaję pozostałe składniki poza jagodami i dokładnie wyrabiam. Gdy ciasto będzie jednolite, dodaje owoce i lekko mieszam aby jagody się nie rozpadły. Ciasto jest lepie i wilgotne. Zwilżonymi dłońmi formuje bułki, piekę 50-60 min w 180 stopniach aż ładnie się zarumienią.

———

Czas przygotowania: 10 min

Czas gotowania bulionu: 50 min

Całkowity czas: 60 min

Ilość porcji: 6 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *