Babeczki czekoladowe
Babeczki,  Deser,  Na słodko,  Przepisy

Babeczki czekoladowe

Najlepsze babeczki czekoladowe na świecie!

Totalnie czekoladowe z idealnym smakiem kajmaku.

Idealnie puszyste, mięciutkie i czekoladowe! U mnie z nadzieniem z kajmaku.

 

Składniki:

  •  250 g mąki orkiszowej
  •  80 g erytrytolu/ cukru
  •  30 g kakao
  •  10 g proszku do pieczenia
  •  40 g czekolady gorzkiej
  •  20 g przyprawy korzennej
  •  2 jajka
  •  30 ml oleju kokosowego (rozpuszczonego)
  •  15 ml syropu klonowego
  •  150 ml mleka
  •  70 g kajmaku (do nadzienia)

 

Przygotowanie:

Czekoladę siekam. Składniki mokre łączę w jednej misce, składniki suche w drugiej. Do składników mokrych wsypuje suche i mieszam kilka razy aż się z grubsza połączą, nie muszą być idealnie połączone. Część ciasta wykładam do foremki na muffiny do środka wkładam ok 10 g kajmaku i przykrywam ciastem. Piekę 35 min w 180 stopniach.

Wierzch pokryłam kajmakiem i posypałam pistacjami.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 35 min
Całkowity czas: 45 min
Ilość porcji: 6 dużych/ 12 małych szt

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *