
Pasta kanapkowa z mięsa z rosołu
W duchu zero waste wykorzystałam wszystkie składniki, które pozostały mi po ugotowany bulionie drobiowym. Tak powstała ta pasta kanapkowa, którą zjedliśmy na śniadanie kolejnego dnia 🙂
Taka pasta kanapkowa sprawdzi się również idealnie jako dip do warzyw albo smarowidło do tortilli. A Wy w jaki sposób ją wykorzystujecie?
Składniki:
- 130 g mięsa z kurczaka
- 165 g marchewki
- 45 g pietruszki
- 35 g seler
- 45 g cebuli
- 30 g pora
Przygotowanie:
Składniki blenduję na bardzo gładką masę, jeśli będzie za gęsta dolewam odrobinę bulionu. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania bulionu: 1h 30min
Całkowity czas: 1h 5min
Ilość porcji: 4 porcji


Jeden Komentarz
KiniaWawka
Ciekawy pomysl na pastę:-)
Sama muszę spróbować
Pozdrawiam Kinia z Wawy