Past z warzyw z rosołu
Kolacja,  Kurczak,  Na słono,  Przepisy,  Śniadanie

Pasta kanapkowa z mięsa z rosołu

W duchu zero waste wykorzystałam wszystkie składniki, które pozostały mi po ugotowany bulionie drobiowym. Tak powstała ta pasta kanapkowa, którą zjedliśmy na śniadanie kolejnego dnia 🙂

Taka pasta kanapkowa sprawdzi się również idealnie jako dip do warzyw albo smarowidło do tortilli. A Wy w jaki sposób ją wykorzystujecie?

 

Składniki:

  •  130 g mięsa z kurczaka
  • 165 g marchewki
  • 45 g pietruszki
  • 35 g seler
  • 45 g cebuli
  • 30 g pora

 

Przygotowanie:

Składniki blenduję na bardzo gładką masę, jeśli będzie za gęsta dolewam odrobinę bulionu. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.

 

———
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania bulionu: 1h 30min
Całkowity czas: 1h 5min
Ilość porcji: 4 porcji

Chcę Cię powitać w moim świecie! Nazywam się Ania i mieszkam w Warszawie. Udało mi się odnaleźć swoją pasję- jest to dla mnie ogromne szczęście! Uwielbiam kuchnię i jestem zakochana w gotowaniu! Gotowanie, zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia to dla mnie ogromna pasja! Mi samej dzięki ciężkiej pracy udało się schudnąć ponad 50kg. Inspirowanie innych daje mi dużą satysfakcję oraz energię do dalszego działania. Chętnie biorę udział w kolejnych projektach, które pozwalają mi na rozwijanie siebie i swoich umiejętności. Kuchnia i gotowanie pochłaniają każdą moją wolną chwilę, a ja poświęcam ten czas z ogromną przyjemnością. Gotuję, próbuję, czytam, uczę się a wszystko po to aby być lepszą niż byłam wczoraj! Mam nadzieję, że spodoba Ci się mój świat! Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej koniecznie odezwij się do mnie!

Jeden Komentarz

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *